Buitenstebinnen

Na de scheiding van haar ouders volgen de veranderingen in het leven van Emma elkaar snel op. Dat er nu geen ruzies meer zijn is positief, maar ze moet wel aan heel veel nieuwe dingen tegelijk wennen.

Zoals het nieuwe huis van haar moeder en de nieuwe vriendin van haar vader. Middels fragmenten uit haar audiodagboek vertelt ze hoe zij de breuk beleeft, terwijl de beelden buitenshuis, op de schietbaan en in de hei met een vriendin, laten zien op welke manier ze rust vindt in haar chaotische leven. Aan haar ouders heeft Emma niet zoveel; die zijn te druk met zichzelf om haar te kunnen helpen. Gelukkig leert ze steeds beter hoe ze haar rust vindt.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar de film gratis te bekijken is met een Docschool account voor leraren. De film sluit aan bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij, en de thema's familie en opvoeding. Onderaan deze pagina is lesmateriaal te vinden, ontwikkeld door IDFA. De les geeft extra context bij de film, met name over wat het doel is van de film, en wat een scheiding voor impact kan hebben op de kinderen.

Els van Driel Nederland 2017, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Opvoeding
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op