Bon Voyage

Een toegankelijke kinderfilm over het leven en afscheid nemen. Deze ontroerende film geeft een extra betekenis aan de Franse uitdrukking Bon Voyage.

Wanneer familie Verbeek op het punt staat om naar Frankrijk te vertrekken voor een 'goede reis', komen ze erachter dat opa terminaal ziek is, waarop de familie besluit om thuis te blijven. Moeder Tine begrijpt niet waarom haar vader niets gezegd heeft. Ze vindt het moeilijk om de situatie te accepteren en zoekt afleiding op andere plekken. Ook dochter Anouk is teleurgesteld. Om haar opa natuurlijk, maar ook om de vakantie. Anouks kleine zusje Jasmijn is vooral bezorgd om opa Bob. Ze bestookt hem met vragen over de dood. Bob ontkent dat hij ziek is. Hij voelt zich fit en gaat niet dood! Maar Jasmijn vraagt door en dan moet Bob wel antwoorden.

Aan de slag met deze film?

Bon Voyage is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. De film is een ontroerende film over afscheid nemen van een familielid vanuit het perspectief van een kleuter. Dat maakt deze film ook uiterst geschikt om zo'n gevoelig onderwerp te bespreken in de klas.

  • Alle leeftijden

Margien Rogaar Nederland 2011, 82 min

Thema Afscheid / dood, Familie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op