Boer Jansen

Bijzondere animatiefilm over de gevaarlijke gevolgen van het eindeloos uitbreiden van de voedselindustrie.

De traditionele boer Jansen werkt hard op zijn kleine boerderij. Ondanks dat hij elke dag vroeg opstaat en hard moet werken, is hij gelukkig met wat hij heeft. Dat verandert wanneer hij plots minder geld voor zijn eieren, wol en melk krijgt. Dan komen er twee zakenmannen langs die boer Jansen een bijzondere pil aanbieden voor zijn dieren.

Dankzij de pil leveren de dieren veel meer goederen op, waardoor boer Jansen snel uit kan breiden. Maar is dit wel goed voor de dieren, en wordt het probleem hierdoor niet alleen maar groter? Boer Jansen laat leerlingen op een toegankelijke manier nadenken over de hedendaagse voedselindustrie.

Aan de slag met deze film?

In het lesmateriaal van het Internationaal Filmfestival Rotterdam wordt de leerling gevraagd hoeveel ze weten van het boerderijleven en de industrie die hierachter zit. Na de film wordt er ingegaan op animatiestijl, muziek en de boodschap. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over het creatief proces dat achter een animatiefilm zit.

In de docentenhandleiding staat extra informatie die de docent kan helpen met de verdiepende vragen. Hier staan ook voorbeeldantwoorden.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Arjan Wilschut Nederland / België / Ierland 2012, 14 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Industrialisatie, Natuur / dieren, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op