Blood in the Mobile

Inzichtelijke documentaire over de mineralenhandel in Congo. Frank Poulsen gaat waar geen ander durft te komen, om te onderzoeken wat de ware kosten van een mobiele telefoon zijn.

Deze documentaire zoomt in op de burgeroorlog in Congo. Hier stierven de afgelopen vijftien jaar vijf miljoen mensen. De VN rapporteren al jaren verbanden tussen de mineralenhandel, de oorlog en de mobiele telefoonhandel, maar van verandering lijkt geen sprake. De Deense documentairemaker Frank Poulsen wil niet langer sms'jes sturen naar zijn vrouw als dat een leven in Congo kan hebben gekost. In Blood in the Mobile onderzoekt hij hoeveel bloed er kleeft aan zijn mobiele telefoon. Urgente documentaire die de keerzijde van een miljardenindustrie laat zien.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar YouTube waar je de documentaire gratis kunt bekijken. In de onderstaande les (ontwikkeld door filmfestival Movies that Matter) kun je aan de hand van inbegrepen fragmenten bespreken welke verschillende partijen betrokken zijn bij de productieketen van mobiele telefoons. Hierbij komen thema's als globalisering, kolonialisme, mensenrechten en culturele en economische verschillen aan bod.

  • Alle leeftijden

Frank Piasecki Poulsen Denemarken 2010, 80 min

Thema Oorlog / conflict / geweld, Industrialisatie, Globalisatie, Afrika, Arm / rijk, Criminaliteit
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op