Bgirl Badli

“Break is vrij zijn, break is familie. Break is gewoon mezelf zijn.” Breakdance-girl Mali is pas 14, maar ze gaat al naar een dansacademie in Brussel, waarvoor ze is verhuisd.

Ze is vastberaden daar nieuwe stappen te zetten: moderne dans, ballet, improvisatie. Er is veel kracht in haar, maar ook onzekerheid. Hoort ze er wel echt bij, is het niet teveel, kunnen haar spieren het aan? De stoere bgirl is ook een tiener die zoekende is. Eén ding weet ze zeker: “Ik zal van dans mijn leven maken.” Mali’s overpeinzingen in voice-over vloeien samen met de nu eens kalm observerende, dan weer energieke en soms ook dromerige beelden die tezamen een impressie geven van deze belangrijke fase in haar leven. We zien haar met vrienden op de breakvloer bij een battle, met een trainer op de academie waar ze nieuwe passen oefent, op de massagetafel of thuis bij haar zus, bij wie ze inwoont. De montage volgt haar gemoed. Een portret in dansbewegingen.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar de film gratis te bekijken is met een Docschool account voor leraren. De film sluit aan bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij, en de thema's sport/beweging, identiteit en familie. De film laat leerlingen zien hoe de wereld van dans in elkaar zit, maar ook hoe een passie je toekomst kan worden. Onderaan deze pagina is lesmateriaal te vinden, ontwikkeld door IDFA. De les toont wat een documentaire precies inhoud, maar geeft ook meer verdieping naar de inhoud van de film, met name ambities en dromen.

Charlotte de Cort België 2022, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Sport / beweging, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op