Band of Brothers

Het verhaal van de Airborne divisie van het Amerikaanse leger "Easy Company" en hun missie in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Band of Brothers is een tiendelige televisieserie over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. Het is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment, US 101st Airborne Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het Adelaarsnest van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog. Band of Brothers is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Ambrose.

Aan de slag met deze serie?

Via de “Bekijk de serie”-knop bovenaan deze pagina kun je de serie bekijken - hiervoor is een betaald abonnement nodig op HBO Max. De film sluit aan bij de leergebieden Geschiedenis en de thema's Tweede Wereldoorlog en vriendschap. Via Historianet is achtergrondinformatie te vinden over de echte 'Band of Brothers'.

TIP: het is goed mogelijk om een of enkele afleveringen te bekijken. Een overzicht van afleveringen vind je via de streamingdienst waar deze serie te zien is.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Tom Hanks / Steven Spielberg Verenigde Staten 2001, 594 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Europa, Oorlog / conflict / geweld, Vriendschap, WO2, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op