Bachir in Wonderland

Bachir (10) woont in een vluchtelingenkamp in de Algerijnse Sahara. Hij droomt ervan om de zee te kunnen zien en daarin te kunnen drijven. Bachir krijgt de kans om op zomerkamp naar Barcelona te gaan. Hoge gebouwen, stenen trappen, stromend water en de zee. Zal Bachir hier kunnen zwemmen?

Lesmateriaal

Bachir in Wonderland werd vertoond tijdens het Nederlands Film Festival 2018 in het blok 'Mijn wereld, mijn familie' samen met Slagershart (2018), Heijplaters (2018) en Regels van Floor-Cavia (2018). Maar nog wel online te zien via bovenstaande link. Het lesmateriaal is ontwikkeld door het NFF i.s.m. Eye Filmmuseum voor primair onderwijs. De docentenhandleiding en bijbehorende PowerPoint bieden handvaten bij het voor- en nabespreken van de film in de klas.

Bachir in Wonderland is ook onderdeel van de serie Mensjesrechten. Deze serie is ontwikkeld door Amnesty International en de Evangelische Omroep (EO). Via de website van Amnesty International kan een lespakket worden aangevraagd. De lessen zijn geschikt vanaf klas 3 van het voortgezet onderwijs en voor het mbo. Mensjesrechten biedt u als docent veel mogelijkheden te variëren en differentiëren. Het sluit goed aan bij de vakken maatschappijleer, aardrijkskunde, geschiedenis, Nederlands, filosofie, levensbeschouwing en burgerschap. De lessenreeks is ook geschikt voor mentorlessen en projecten. U kunt opdrachten uit de werkbladen kiezen die het beste aansluiten op het niveau van uw leerlingen.

  • Alle leeftijden

Evelien Vehof en Els Duran Nederland 2017, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afscheid / dood, Afrika, Arm / rijk, Migratie / vluchten, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op