Au Large

Een man fantaseert dat hij op de Noordpool een vis aan het vangen is. Een korte stop-motion film die past bij de fantasie bij kinderen op de basisschool.

Er is veel om over te fantaseren als je door de supermarkt loopt. In Au large ziet een man een iglo van houten kratten en doet hij alsof hij op de Noordpool is. De mensen om hem heen kijken verbaasd toe hoe hij vol enthousiasme een vis probeert te vangen.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Het IFFR heeft een lessenreeks gemaakt voor groep 1 en 2 van het primair onderwijs. De lessenreeks bestaat uit een les + creatieve opdracht vóór het bekijken en een les + creatieve opdracht voor na het bekijken van de film. De korte films L'inverno, The Little Hedgehog, Mishou, Me a Monster?, Le premier Pas, Leave a Print en Animatie Variatie horen ook bij deze lessenreeks. In de lessenreeks zitten discussievragen over de onderwerpen in de films die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters.

Het IFFR heeft ook een lessenreeks gemaakt voor groep 6,7 en 8 van het primair onderwijs. Deze reeks bestaat uit meerdere lessen, zowel vóór het bekijken als na het bekijken. Au Large is onderdeel van deze lessen samen met de films Mwansa the Great, My Father the Mover en Le départ.

Mathilde Pepinster Beglie 2019, 6 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op