All Too Well: The Short Film

Optimistische videoclip over een mislukte liefdesrelatie. Krachtig in beeld, geluid en tekst.

Taylor Swift maakte zelf een videoclip-adaptatie van de tien-minuten-versie van haar nummer All Too Well. De met lovende recensies ontvangen single, afkomstig van het album Red (Taylor's Version), dient als uitgangspunt van een korte film die het verhaal vertelt van een mislukte liefdesrelatie.

De songtekst beschrijft een bloeiende romance, de daaropvolgende breuk en het resulterende liefdesverdriet. De videoclip voegt extra betekenis toe aan de krachtige teksten en is verdeeld in zeven hoofdstukken die elk een vormende periode vertegenwoordigen in de relatie van het koppel. Ondanks de deprimerende liefdesthematiek zorgt de opzwepende muziek voor een overwegend hoopvol gevoel. De clip eindigt bovendien met de vrijgevochten Swift die krachtiger dan ooit uit het verleden is gestapt, terwijl haar dominante ex-geliefde ontdaan toekijkt.

Aan de slag met deze video?

De video is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van vijftien minuten is de video geschikt om in de klas te bekijken en na te bespreken in een ckv/muziek les. Ook kunnen leerlingen in de les aan de slag gaan met de Engelse songtekst en analyseren hoe in de video filmische technieken als art direction en acteerwerk bijdragen aan het overbrengen van de ‘boodschap’ van het nummer.

  • Alle leeftijden

Taylor Swift Verenigde Staten 2021, 15 min

Thema Liefde, Muziek
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op