199 Little Heroes: Miral from Palestine

Haar dribbeltechniek is zo goed en ze is zo snel met de bal, dat iedereen met de elfjarige Miral wil voetballen op straat. Het stoere meisje wil niets liever. De Palestijnse woont met haar familie op de Westelijke Jordaanoever, waar een hoge muur hen afscheidt van Israël.

Ja, dat voelt soms alsof je in een gevangenis leeft, maar gelukkig kun je die muur ook gebruiken om er ballen tegenaan te trappen. Miral vertelt openhartig en vol enthousiasme over haar leven onder deze vaak lastige, soms zelfs gevaarlijke omstandigheden. Het meisje is zich, jong als ze is, zeer bewust van de situatie waarin ze zich bevindt. Toch staat haar leven vooral in het teken van voetbal. We zien haar in huis de bal aan de voet houden, op straat dribbelen en scoren tijdens een potje voetbal op school. Tussendoor vertelt ze over haar familie, levenslust en dromen, maar ook over religiekwesties en natuurlijk het leukste balspel ooit. Haar grootste droom? Profvoetballer worden in het nationale team. Deze short is onderdeel van het internationale filmserieproject 199 Little Heroes (onder auspiciën van UNESCO Duitsland).

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina waar deze short film te bekijken is. Hieronder is een gratis lesbrief te downloaden van IDFA. In de les maken leerlingen kennis met een documentaire en de visie van de regisseur.

Sigrid Klausmann Duitsland 2018, 14 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Sport / beweging, Arm / rijk, Koloniaal verleden, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op