Inspiratiemiddag | Schuur Haarlem | Leraren en aanbieders

AANMELDEN
Jaarlijkse inspiratiemiddag over filmeducatie
Datum
Locatie Schuur
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Cultuuraanbieders Filmdocenten Leraren Lerarenopleiders Lesontwikkelaars Netwerkleden


Donderdag 14 december vindt weer onze jaarlijkse inspiratiemiddag plaats. Een bomvolle middag over filmeducatie voor leerkrachten (PO, VO, SO) én filmeducatieaanbieders. Voor iedereen met interesse in, of kennis van filmeducatie. Een middag om elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen.

Tijdens deze middag kan je meedoen aan de onderstaande workshops (max. 2)

 • Wat kan ik met de techniekkist?

 • Film nabespreken in de klas

 • Profielwerkstuk als film

 • Boek & Film

 • AI & Film

 • Acteren voor de camera

Deze middag wordt je aangeboden door Filmhub Noord-Holland en is helemaal gratis. Ben jij erbij op 14 december? Aanmelden kan via deze link.

Onder de video staat meer over de inhoud van de workshops en de workshopleiders

Alvast in de stemming komen? Bekijk de aftermovie van de middag in 2022

OVER DE WORKSHOPS

 • Wat kan ik met de techniekkist? 
  Verrassende filmopdrachten om jezelf en je leerlingen mee uit te dagen. In deze sessie ervaar je hoe je met de iPads uit onze techniekkist laagdrempelig aan de slag kan met filmeducatie.  
  door Baukje Hiemstra: bevlogen filmdocent bij Studio Blink en tevens regio-coördinator bij de Filmhub Noord Holland. Als geen ander weet zij leerlingen en leerkrachten te verleiden om met film aan de slag te gaan. 

 • Films nabespreken in de klas 
  Heel tof dat je leerlingen films hebben gemaakt, maar wat doe je er verder mee? Hoe kijk je ze terug, beoordeel je ze en bespreek je ze na? In deze sessie ga je na een korte filmopdracht uitgebreid evalueren.  
  door Jet Smit: script-adviseur en regio-coördinator bij de Filmhub Noord Holland. Door haar jarenlange ervaring bij het Filmfonds en de Filmacademie weet ze als geen ander hoe je films en filmplannen motiverend kan bespreken.  

 • Profielwerkstuk als film 
  Dat kan dus: een profielwerkstuk als film inleveren. In deze sessie ervaar je hoe leuk dat is en hoor je wat erbij komt kijken.  
  door Remon Klik: filmleraar van het jaar in de regio Noord Holland. Hij werkt als film en biologie docent op het HLZ in Amsterdam en mede-oprichter van Documaken.nl, een website die het maken van documentaires voor het profielwerkstuk stimuleert.  

 • Boek en film 
  Welke mogelijkheden biedt filmeducatie voor lees- onderwijs? Geïnspireerd door de verfilming van ‘Zomervacht’ bedenk je zelf een motiverende filmopdracht. 
  door: Wouter Hermans  schrijver, regisseur en filmmaker en regelmatig op een filmset te vinden. Zo maakte hij onlangs de making of van Zomervacht. Die ruime filmervaring neemt hij graag mee naar zijn filmworkshops  

 • De magie van AI 
  Kunstmatige intelligentie (AI) is overal om ons heen. Het helpt ons om betere beslissingen te nemen, sneller te leren, en meer plezier te hebben. Maar hoe werkt AI eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden binnen filmeducatie.  
  door: Ruben Peters: creatief filmmaker en illustrator bij Mariboe. Regelmatig wordt hij door scholen uitgenodigd om kinderen wat bij te brengen over film, tekenen en mediawijsheid.  

 • Acteren voor de camera 
  Steeds meer leerlingen vinden het lastig om zelf in beeld te komen. In deze sessie ervaar je hoe je aan een veilige sfeer kan werken en leer je hoe je je leerlingen met concrete oefeningen kan uitdagen wel in beeld te komen.  
  door: Joel Labadie filmdocent eb gepassioneerd filmmaker en tekstschrijver bij Het Klokhuis. Op geheel eigen wijze leert hij leerlingen de fijne kneepjes van casting audities en acteren voor de camera.    

Zien we je op donderdag 14 december in de Schuur in Haarlem?

Meld je hier aan

Deel evenement op
Volg ons op