Toine, Iris en hun zoontje Jacco - de familie Grol - brengen een weekendje door in het heuvelachtige Zuid-Limburg om weer wat dichter bij elkaar te komen. Maar al snel blijkt dat de egocentrische Toine hier helemaal geen trek in heeft. Dat laat hij blijken ook, vooral tijdens het avondeten. Daar windt hij zich op wanneer het door hem gegrilde, haast nog rauwe vlees niet in de smaak valt bij de rest. Door zijn aanhoudende wangedrag escaleert de situatie en is het niet alleen zijn gezin dat zich tegen hem keert.

Lesmateriaal

Elk jaar organiseert het Imagine Film Festival een mooi educatieprogramma. Nu het festival niet door kan gaan vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus hebben zij de koppen bij elkaar gestoken om docenten in deze tijd toch een handvat voor filmeducatie te bieden. Hieruit zijn twee educatieve shortsblokken ontstaan met ijzersterke shorts van de afgelopen jaren en fantastische nieuwe shorts die dit jaar op het festival te zien zouden zijn. Bovendien bieden ze deze programma’s gratis aan om filmeducatie toegankelijk te houden!

Ze bieden deze shortsprogramma’s aan in een kant en klare LessonUp-les. Docenten kunnen met dit medium digitaal lesgeven, maar kunnen er ook voor kiezen om een les te delen met de leerlingen zodat ze in hun eigen tijd deze les kunnen behandelen. Om de les compleet te maken is er ook nog een opdracht toegevoegd waarin wordt verdiept in het schrijven van een recensie en de essentie van korte film.

Meer info over dit programma, de films en de lessen via onderstaande link. De films zijn te zien via de lessen.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Jan Verdijk Nederland 2019, 12 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op