Sing Song is een swingende, muzikale jeugdfilm over identiteit en herkomst en een kleurrijke ode aan Suriname. Het genre muziekfilm is bij uitstek geschikt om de serieuze thema’s toegankelijk te maken, niet alleen voor jongeren.
De zestienjarige Jasmine wordt uitgenodigd om mee te doen aan een zangwedstrijd in haar geboorteland Suriname. Gitarist Stijn gaat mee. Ze grijpt deze kans aan om in het geheim meer te weten te komen over haar moeder. Jasmijn heeft haar moeder niet meer gezien sinds ze als peuter met haar vader naar Nederland vertrok. Met de zoektocht werkt Jasmine zich in de nesten. Daarmee komt haar deelname aan de wedstrijd én haar vriendschap met Stijn op het spel te staan. Het spoor brengt haar naar het binnenland van Suriname. Daar hoopt ze te vinden waar ze altijd naar heeft verlangd.

Lesmateriaal

Bij de film zijn ook opdrachten te vinden in de lesmethode Avonturen in het donker. Laat je leerlingen de opdracht Fotoverhaal doen uit het thema ‘Verhaal en montage’. Je vindt deze bij groep 7/8, maar hij is ook geschikt voor het voortgezet onderwijs klas 1 en 2. Deze opdracht sluit mooi aan bij Sing Song. Meer informatie vindt je via onderstaande link.

  • Alle leeftijden

Mischa Kamp Nederland 2017, 96 min

Thema Familie, Identiteit, Coming of age, Muziek, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op