Fallen Angels

Een gesplitste romantische misdaadfilm over een huurmoordenaar die aan zijn gewelddadige leven probeert te ontsnappen.

Het verhaal speelt zich af in Hongkong in de jaren 90. Killer, werkzaam als huurmoordenaar, begint zijn twijfels te krijgen over zijn beroep. Zijn bazin, Agent, is smoorverliefd op hem. Dit maakt het voor Killer niet makkelijk om zijn gewelddadige levensstijl achter hem te laten. Zijn pad kruist regelmatig met die van Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een hele aparte klantbenadering hanteert.

Aan de slag met deze film?

In Fallen Angels raken de personages verweven in een meanderende storyline met een stilistische vertelling. De vele stijlkeuzes van regisseur Wong Kar Wai zijn niet alleen vermakelijk, maar maken de leerling ook bewust van de vele tools die een regisseur heeft om een film te creëren.

De film is ook geschikt voor het vak 'Chinese taal en cultuur'. Opmerking: In de film wordt er voornamelijk Kantonees gesproken in plaats van Mandarijn.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Maak een gratis onderwijsaccount aan op de Eye Film Player. Zie player.eyefilm.nl/in-de-klas hoe je dit kunt aanvragen.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Wong Kar Wai Hong Kong 1995, 96 min

Thema Criminaliteit, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op