Été 85

Zomerse film met een hartstochtelijk liefdesavontuur voor de zestienjarige Alexis die wordt gered door de achttienjarige David.

De 16-jarige Alexis is net verhuisd naar een havenstadje in Normandië. Veel vrienden heeft hij nog niet. Tot hij op een stormachtige dag van de verdrinkingsdood gered wordt door de stoere David. Het wordt een wilde tijd vol boottochtjes, feestjes en ritjes op de motor. Maar houdt de droom langer stand dan deze magische zomer van 1985? De intense relatie tussen twee jonge mensen wordt verteld in flash backs, schipperend tussen verschillende genres, van liefdesverhaal tot spannende thriller

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Zo staat de film onder andere op Videoland en op Pathé Thuis. J.E.F. heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld bij de film. Op hun websitepagina vind je onderaan de pagina de knop "download lesmap", als je hier op klikt en je gegevens invult ontvang je de les in de mailbox. Daarnaast kan hier ook een introductievideo worden gedownload waarin een filmjournalist de leerlingen meeneemt in het verhaal. In de les wordt er ingegaan op de productie van de film, de thematiek en de verhaallijn, maar ook interessante filmtechnische uitleg komt aan bod. In de les zitten ook weetjes, vragen en methodieken.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

François Ozon Frankrijk 2020, 100 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Vriendschap, Reizen / vakantie, LHBTQIA+, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op