Bespreek de wereld met filmdossiers

Van genderdiversiteit tot de klimaatcrisis: maak actuele onderwerpen bespreekbaar met filmdossiers.

Klimaatcrisis: kom in actie!

Dat klimaatverandering een voldongen feit is daar kunnen we eigenlijk niet meer omheen. Om de mensheid hiervoor te waarschuwen wenden filmmakers zich tot het krachtigste medium waarin verschillende disciplines samensmelten, met als doel om tot een overtuigende retoriek te komen waarbij de kijkers de urgentie direct voelen alsof er een ijskap onder hun voeten wegsmelt.

Bekijk dossier

Opgroeien in de superdiverse samenleving

Met de toenemende internationale achtergrond van Nederlandse leerlingen, is film het ideale hulpmiddel om kennis te maken met deze culturen en de waarde te vinden van diversiteit. We tippen leuke en pakkende films die je deze achtergronden laten begrijpen.

Bekijk dossier

Vier jezelf bespreek genderdiversiteit

Denken we in hokjes 'jongen' en 'meisje'? Of zit er nog wat tussenin? Een aantal van de films en docu's uit deze selectie laten van dichtbij zien hoe het is om een 'meisjesjongensmix' te zijn. Anderen gaan over de liefde tussen twee meisjes of twee jongens met thema's als pesten, in de kast zitten en uit de kast komen.

Bekijk dossier

Bespreek oorlog in het basisonderwijs

De betekenis van oorlog en vrijheid komt dichterbij met deze selectie films en lessen voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Perfect ook om in de aanloop naar 4 en 5 mei te kijken in de klas. Sommigen gratis met ook een les erbij.

Bekijk het dossier

China in een wisselend perspectief

Veel films over China gaan over de trek van het platteland naar economisch bloeiende zones. De impact daarvan op het landschap is prachtig in beeld gebracht. Je kijkt deze films ook met leerlingen voor de intrigerende inkijkjes in de dagelijkse realiteit van veel Chinezen. Dit zijn vijf perfecte films voor een betekenisvolle les aardrijkskunde.

Bekijk het dossier

Help pesten de wereld uit

Film is bij uitstek geschikt voor het bespreken van moeilijke onderwerpen in de klas. Zo hebben wij in het kader van de jaarlijkse Week tegen Pesten een overzicht gemaakt van films om een pijnlijk en ingewikkeld onderwerpen als pesten in de klas te kunnen behandelen!

Bekijk het dossier

Volg ons op