Seminar: Beeldbekwaam in het Onderwijs | Amsterdam

Koop je kaartje!
Een dag in het teken van beeld- en filmeducatie, speciaal voor lerarenopleiders.
Datum
Locatie Eye Filmmuseum
IJpromenade 1
Amsterdam
Categorie
Seminar
Bestemd voor
Leraren Lerarenopleiders

Op woensdag 2 november 2022 organiseren wij samen met diverse lerarenopleidingen de tweede editie van Beeldbekwaam in het Onderwijs: hét seminar dat lerarenopleiders inspireert om een nieuwe generatie leraren bewust te laten omgaan met beeld in het onderwijs. Early birds kopen tot 12 juni kaarten met korting.

Vroege vogelkaarten

Voor wie film spreekt gaat de wereld open! Film is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het is de taal waarmee kinderen en jongeren opgroeien. Help je studenten om hun lesstof te verlevendigen en betekenis te geven aan de beelden die leerlingen dagelijks omringen. Geef je op voor het grootste seminar over film- en beeldeducatie in het onderwijs. Vroege vogelkaarten koop je nu voor € 87,50.

Neem deel!

Breng abstracte concepten dichtbij met film, ontdek de kracht van het benoemen wat je ziet en stimuleer meningsvorming. Ga ook zelf aan de slag met een green screen in de studio van Eye. Het complete programma met line-up is maandag 13 juni bekend.

Film in je vak

Laat je inspireren door vakgenoten van o.a. Fontys Hogescholen, Hogeschool Leiden, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Universiteit van Amsterdam die reeds filmeducatiemodules en- minoren aanbieden binnen hun lerarenopleiding. Leer samen met filmmakers film analyseren, maken en bespreken. In drie workshoprondes ervaar je hoe je film bewust inzet binnen jouw vakgebied, in het primair onderwijs en op het vo en mbo: van aardrijkskunde tot wiskunde en alle vakken daar tussen in.

Kaarten & korting

Het seminar vindt plaats op woensdag 2 november van 09.30-17.30 uur in Eye Filmmuseum te Amsterdam.

  • Regulier | € 125

  • Early bird | t/m 12 juni | 30% korting | € 87,50

  • Samenwerkingspartner | 20% korting | € 100

Je kaartje (incl BTW) is inclusief een gezamenlijke keynote, de keuze uit zestien inhoudelijke workshops met bijbehorende materialen, een vegetarische lunch, koffie, thee, fris en een gezellige borrel na afloop waar je al je collega’s kunt ontmoeten.

Bezoeker 2021

De verschillende invalshoeken vanuit de workshops zette me weer op scherp. Wat doe ik al en waar kan ik uitbreiden en verbeteren op het gebied van film?

Programmapartners

Netwerk Filmeducatie ontwikkelt het programma van dit seminar voor lerarenopleiders samen met Fontys Hogescholen, Hogeschool Leiden, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Universiteit van Amsterdam en diverse leden van Netwerk Filmeducatie.

Meer informatie? Mail gauw: netwerkfilmeducatie@eyefilm.nl.


Headerbeeld: filmstill uit Met mes (2022), regisseur Sam de Jong.

Deel evenement op
Volg ons op