Knor

Een aandoenlijke animatiefilm over een meisje dat een varkentje voor haar verjaardag krijgt en een opa die daar zijn eigen plannen mee heeft.

Babs wil dolgraag een puppy, maar voor haar negende verjaardag krijgt ze van haar opa uit Amerika een ander dier: het varkentje Knor. Het beestje steelt meteen haar hart, maar haar ouders zijn er minder blij mee. Terwijl Babs haar best doet om Knor op te voeden, heeft haar opa andere plannen met het varkentje. Deze verfilming van het boek De Wraak van Knor (van schrijfster Tosca Menten) is een ontroerende en mooi gemaakte animatiefilm, die tegelijkertijd ook heel spannend en grappig is. Via de toegankelijke hoofdpersoon en het schattige varkentje komen jonge leerlingen in aanraking met dieperliggende onderwerpen als vertrouwen en familierelaties. Ook kun je met deze film het gesprek openen over de vlees- en voedselindustrie. Lees ook het interview met de scenarist van de film.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Op LessonUp vind je een voorbereidende les bij de film die ontwikkeld is door Kaboom Animation Festival. In deze les leert de leerling de verschillende filmische manieren waarop een verhaal verteld kan worden. Daarnaast is er onderaan de pagina een aflevering te zien van Het Klokhuis over het maken van deze film. En vind je een leuke doe-opdracht van schrijfster Tosca Menten.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Mascha Halberstad Nederland 2022, 72 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Natuur / dieren, Boekverfilming, Industrialisatie, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op