Docentenhandleiding Geschiedenis & filmeducatie

Leestijd ca. 2 minuten

Noord

Filmhub Noord

In de proeftuin in Friesland is een inspirerende docentenhandleiding Geschiedenis & filmeducatie ontwikkeld door Emile Frowijn, bedoeld voor havo- en vwo-leerlingen in het derde leerjaar en hoger. De lessenserie helpt leerlingen om kritisch te leren kijken naar een historische (film)verbeelding en om de filmbelevenis meer betekenis te geven.

De leerlingen bestuderen de historische periode die de inspiratie vormde voor de filmmaker. Het doel is leerlingen bewust te maken van verschillen tussen de historische werkelijkheid en de verbeelding daarvan, om vervolgens vragen te stellen als: waarom heeft de filmmaker deze keuzes gemaakt? En wat doet dit met mij als kijker?

Download de docentenhandleiding: Geschiedenis & filmeducatie (pdf)

Over de proeftuin

In de provincies Drenthe, Friesland en Groningen begeleidt Filmhub Noord proeftuinen filmeducatie. In een proeftuin werken scholen, aanbieders van filmeducatie (bijv. filmmaker, -docent, -theater of -festival) en een van de steuninstellingen in Filmhub Noord samen. De vraag van de school is leidend, doel is om samen filmeducatie een stevige plek in het onderwijs te geven.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op