Film-maak-set

Ben je leraar of (workshop)docent in het primair of voortgezet onderwijs en wil je aan de slag met filmeducatie? Filmhub Noord heeft Film-maak-sets te leen in Drenthe, Friesland en Groningen.

Een Film-maak-set is een rolkoffer of een tas met max. 15 iPads met daarop de beste apps om samen met leerlingen een adembenemende animatie, hartverscheurend drama of indringende documentaire te maken. Voor filmeducatie in het primair onderwijs en in het voortgezet onderwijs kun je deze sets gratis lenen. 

Er zijn Film-maak-sets te leen in Drenthe, Friesland en Groningen

Wil je een set lenen? Vul dan het formulier in van de set in jouw provincie. Je vindt de formulieren hieronder. Dan weten we je te vinden voor de puntjes op de i.

Dit kun je allemaal maken met de Film-maak-set

Stop-motion, speelfilm of documentaire... Bekijk voorbeelden van film en animatie gemaakt door leerlingen, hun leraren en filmmakers.

Een greep uit de apps op de iPads:

Met FlipaClip maak je van losse frames een wervelende animatie. Je gebruikt hiervoor je eigen tekeningen.

Met iMovie kun je video's maken en bewerken, ook als je nog geen geoefende videograaf bent. Je kunt er alle kanten mee op om superleuke, mooie video’s te maken!

Met Stopmotion Studio plaats je gefotografeerde objecten frame voor frame achter elkaar. Speel je ze vervolgens af, dan ontstaat de illusie van beweging. Met hulpmiddelen zoals de overlay-modus en groenescherm-optie maak je de leukste stopmotion filmpjes.

Trots op jouw film? Stuur 'm in!

Filmhub Noord organiseert elk jaar een Filmfeest waaraan alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe mee kunnen doen.

Over de Filmfeesten

De kleine lettertjes

  • De Film-maak-sets zijn alleen voor filmeducatie in het primair en het voortgezet onderwijs. Werk je in of met het mbo, hbo, de universiteit of met kinderen en jongeren in de vrije tijd? Dan kunnen we de set helaas niet aan je uitlenen.

  • Je ondertekent een overeenkomst waarin alle afspraken op een rijtje staan. Natuurlijk ga je zorgvuldig om met de set en lever je het compleet, onbeschadigd, schoon en leeg weer in. Je ontvangt de overeenkomst na het aanvragen.

Inspiratie

Volg ons op