In We komen van ver zien we hoe groot de impact op je ontwikkeling tot volwassen mens is wanneer je als puber gedwongen je thuis verlaat en vertrekt naar en nieuw land.
In de documentaire We komen van ver vertellen vier jonge nieuwkomers in Nederland over de impact van onvrijwillige migratie tijdens hun adolescentie. In een gefilmd tafelgesprek met elkaar delen zij voor het eerst hun verhalen over de weg die zij hebben afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Hun creatieve audiovisuele reis laat zien hoe het opbouwen van een eigen bestaan in de Nederlandse samenleving wordt gevormd door de kansen, begrip van taal en de empathie van anderen. Hoewel hun lot hen hier onverwachts heeft gebracht, zijn ze trots op waar ze vandaan komen en waar ze nu staan.
De film werd gemaakt in co-creatie met jongeren en werd ontwikkeld in het kader van het project ‘Next Generation Please’ van museum BOZAR, Brussel.
Aan de slag met deze film?
Wil je We komen van ver vertonen op jouw school of filmfestival? Dat kan! De film is nu te boeken voor een vertoning inclusief nagesprek met de makers. De documentaire is te boeken voor alle typen onderwijs en is zeer geschikt om breed in te zetten, bijvoorbeeld op ISK’s, maar ook in het reguliere onderwijs. De kosten zijn 250 euro per vertoning met nagesprek. Meer informatie kunt u hier vinden. En voor vragen over en interesse in de vertoningen kunt u mailen naar info@commonframes.nl.
Regie: Gaid Abdo en Sanne Sprenger Productie en Distributie: Common Frames Nederland 2024, <60 min
Thema | Migratie / vluchten |
Filmkenmerken | 31-60 minuten |