Versailles

Deze korte film volgt de drieëntwintig jarige Sanaa die in de knoop met zichzelf zit. Ze besluit terug te gaan naar de wijk waar ze opgroeide.

Sanaa werkt als schoonmaakster op het station. Hier lijkt ze tevreden mee te zijn, maar waar ze niet tegen kan, is de minachting die de familie van haar vriendin haar toont. Om haar verdriet en frustratie te verzachten besluit Sanaa terug te keren naar de buurt waar ze opgroeide. De woonwijk is een plek waar ze wordt geaccepteerd door haar oude vrienden. Ze doet een poging om de band met haar zusje te herstellen. Zij hadden de afspraak om samen een keer naar zee te gaan en deze belofte wil ze graag realiseren. Lukt het haar om verantwoordelijkheid te nemen?

Aan de slag met deze film?

Deze serie is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. In de film wordt voornamelijk Frans gesproken met Engelse ondertiteling. De film sluit aan bij de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij en Moderne vreemde talen. De film is uitermate geschikt om identiteit en familierelaties bespreekbaar te maken in de klas.

Hyun Lories België 2020, 20 min

Thema Familie, Identiteit, LHBTQIA+
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op