Luce en de rots

In deze prachtige, kleurrijke korte animatie raakt Luce bevriend met een verdwaalde rots en helpt ze hem een nieuw thuis te vinden. Een korte film voor de allerkleinste.

Het verhaal van twee vrienden die, hoewel ze niets gemeen lijken te hebben, uiteindelijk samen de confrontatie aangaan met hun angst voor het onbekende. Een modern sprookje over een klein meisje dat ontdekt dat de wereld groter is dan die waarin ze leeft.

Aan de slag met deze film?

De korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Er zijn twee bijbehorende lessen gemaakt bij deze film. Een les voor groep 1&2 en een les voor groep 3&4. Vind de lessen onderaan de pagina.

- Cinekid groep 1 &2: Deze les is gemaakt door Cinekid voor groep 1 en 2 van het primair onderwijs. Luce en de Rots maakt deel uit van de les 'Met je hoofd in de wolken', samen met de films Franzy's gaarkeuken en Piropiro. In deze les maken de leerlingen kennis met filmeducatie en leren zij welke middelen de maker gebruikt om het verhaal over te brengen. Film creëert een werkelijkheid. De maker zet allerlei middelen in om onze blik te sturen. In hoeverre is de leerling zich hiervan bewust? Wat doen de filmbeelden met de leerling? Deze bewustwording wordt bereikt door onderzoekend leren.

- Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs. Het filmprogramma ‘Samen sterk’ bestaat uit vijf korte films uit verschillende landen. In alle films leren de hoofdpersonen, de mensen, dieren of dingen, door samen te werken. In de tweedelige LessonUp leren leerlingen dat je door samenwerking sterker bent, dit leren ze door zowel met elkaar opdrachten uit te voeren als bij het bespreken van de films. Bij de lesreeks 'Samen Sterk' horen de films Luce and the rock, Alternative walk, Patch, Cycle en Kuap. 


  • Alle leeftijden

Britt Raes België 2022, 13 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Spanning / griezelen, Verbeelding / fantasie, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

IFFR groep 3&4: Samen sterk

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op