Emergency

Klaar voor een avond vol met feesten, overwegen drie scholieren de voor- en nadelen van het bellen van de politie na een onverwachte situatie.

Geïnspireerd op de gelijknamige korte film van regisseur Carey Williams. Kunle en Sean doen een poging om de Legendary Tour uit te spelen; een avond lang alle populaire feesten langs gaan. Wanneer ze thuis komen om zich klaar te maken, treffen ze een meisje bewusteloos aan in hun appartement, en hun huisgenoot die al die tijd al thuis was en niks door had. Ze twijfelen om de politie er bij te betrekken, omdat ze bang zijn dat ze hun onschuld niet gaan geloven. Ze besluiten het meisje te helpen. Alleen vraagt de missie om het meisje in veiligheid te brengen meer van de jongens dan ze in eerste instantie hadden gedacht.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Met het lesmateriaal van Movies that Matter maakt jouw klas kennis met filmeducatie en mensenrechten in de breedste zin, en open je de ogen van leerlingen en studenten voor mensenrechtenthema's. Tijdens de bijbehorende les leren de leerlingen over (negatieve) vooroordelen, stereotypen en etnisch profileren.

Carey Williams Verenigde Staten 2022, 105 min

Thema Humor, Identiteit, Spanning / griezelen
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op