UNICEF Kinderrechten Filmfestival: met de klas een kinderrechtenfilm maken

Inschrijven
Je eigen kinderrechtenfilm op YouTube

Met het UNICEF Kinderrechten Filmfestival -het grootste filmfestival op YouTube- geven kinderen van 9 tot tot 13 jaar hun mening en ideeën over de kinderrechten. Samen met een filmcoach maken ze er een film over. Meedoen is gratis!

Met het UNICEF Kinderrechten Filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6,7 en 8 uit het basisonderwijs de kans om over de kinderrechten te leren. Ze zetten hun ideeën over een kinderrecht dat zij zelf belangrijk vinden om in een korte zelfgemaakte film, tekening of verhaal/opstel. De beste ideeën worden verwerkt tot een werkbaar filmscript voor een speelfilm.

Zelf in de film meespelen

Een filmcoach van Hollywood in de Klas neemt in één ochtend de film op met de groep. De leerlingen spelen zelf mee in de film die door filmcoaches wordt begeleid waarbij de kinderen tijdens de opnamen hun teksten improviseren. De gemaakte kinderrechtenfilms gaan live in première op het populaire YouTube kanaal van het Kinderrechten filmfestival. De kinderrechtenfilms worden tot wel 100.000 keer bekeken!

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is een gratis filmproject voor groep 6, 7, en 8

Aanbieder

Hollywood in de Klas

Bekijk het filmpje van Filmhub Midden over leerlingen die een script en speelfilm maken voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Kinderechtenfilms bekijken?

Bekijk de resultaten op YouTube. Hier vind je alle speelfilms van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival bij elkaar.

Ga naar YouTube

Jouw klas een kinderrechtenfilm laten maken?

Ga naar website Unicef Kinderrechten Filmfestival
Volg ons op