NOVA Jonge Filmers Filmfestival 2024 | Zeist

Meld je nu aan

Het NOVA Jonge Filmers Filmfestival geeft jonge filmers een podium om hun korte films, animaties, documentaires en speelfilms te vertonen.

De filmbond NOVA organiseert jaarlijks een filmfestival voor jonge filmers. Iedereen tot 25 jaar mag meedoen en de inschrijving is gratis. Het festival is onderdeel van het NOVA Filmgala, dat het gehele weekend duurt. Op zaterdagavond is het 1-minuut-filmfestival, waar iedereen aan mee kan doen. Zondag is het festival voor volwassenen. Daar worden ook de genomineerde jeugdfilms van vorig jaar vertoond. Het filmfestival bestaat uit 4 categorieƫn:

- t/m 15 jaar

- 16 t/m 19 jaar

- 19 t/m 25 jaar

- vanaf 19 jaar en bezig met een opleiding op AV gebied (HBO en filmacademie ook toegestaan)

Jouw film mag bestaan uit: een korte film, documentaire, animatie- of speelfilm.

Alle genres zijn toegestaan en je film mag maximaal 30 minuten duren. Tijdens het festival zijn er 3 juryleden aanwezig die bij de presentatie op het festival live commentaar geven aan de jonge filmers. Er zijn verschillende prijzen te winnen, met als hoofdprijs het bronzen Maaneschaap. Daarnaast is er nog een prijs voor de beste geluidsband en beste camera werk. Het festival vindt plaats op 11 november 2023 in het FIGI Theater in Zeist. Inschrijven kan tot 15 augustus 2024 via deze link.

Volg ons op