iPad Filmfestival: maak een korte film voor het grote doek

Tickets

Tijdens het iPad Filmfestival ervaren leerlingen de kracht van film door een korte fictiefilm op een iPad te maken.

De opdracht van de workshop iPad Filmfestival van Digital Playground wordt afgestemd op de leerlingen. De workshop gaat van start met een introductie over filmgenres. Welke verschillende genres kennen de leerlingen al en wat zijn de kenmerken van een filmtrailer?

Van Bollywood tot griezelen

Het is mogelijk om leerlingen een genre te laten kiezen, bijvoorbeeld Bollywood of griezelen. Ze bedenken er een verhaal bij dat het uitgangspunt is voor de korte trailer die ze op de iPad gaan maken. Een gedetailleerd storyboard biedt als houvast bij het maken van de opnamen.

Inzicht in hoe film wordt gemaakt

Het filmen en editen doen leerlingen zelf met de app iMovie waarbij ze inzicht verwerven over hoe een film wordt gemaakt. Ze ontdekken dat de keuzes van de filmmaker wat betreft shots, kaders, montage en geluid bepaalt hoe de kijker de boodschap begrijpt. De bediening van een iPad is eenvoudig en het apparaat bevat alle technologie die nodig is om een film te maken.

Afsluiting met iPad Filmfestival

Deze workshop stimuleert leerlingen in hun eigen gebruik van creatieve media, waarbij ze de basisbeginselen van filmen en montage leren kennen. De afsluiting met het iPad Filmfestival, waarbij alle films worden teruggekeken op het grote scherm, is feestelijk. De beste film wint een Oscar!

3-urige workshop I Regionaal aangeboden I Jaarrond I Vmbo, havo, vwo, gymnasium

Aanbieder

Digital Playground
Volg ons op