Documaken Filmfestival: Stuur de beste pws-docu van je school in!

Stuur in vóór 15 maart
Sluitingsdatum voor inzendingen is 15 maart

Heeft een van jouw leerlingen een profielwerkstuk (PWS) gemaakt in de vorm van een docu? Ben je enorm trots op het resultaat? Stuur 'm vooral in voor de 6e editie van het Documaken Filmfestival!

Steeds meer jongeren gaan creatief aan de slag met hun profielwerkstuk en maken 'm in de vorm van een documentaire.

Hebben jouw leerlingen een 'PWS-docu' gemaakt van max. 10 min (inclusief aftiteling)? Enorm trots op het resultaat? Doe dan mee aan de 6e editie van het Documaken Filmfestival op 19 april 2024. Tijdens dit festival worden de beste, mooiste, spannendste PWS-documentaires van 2024 op het witte doek vertoond in Het Ketelhuis in Amsterdam. Inzendingen uit heel Nederland zijn welkom.

Aanbieder

Documaken

PWS-docu inzenden?

Via deze pagina kun je je documentaire inzenden met als sluitdatum 15 maart.

Prijzen winnen

De winnaar ontvangt een Cinevillepas voor vier maanden gratis bioscoopbezoek. Maar ook: een voucher voor deelname aan het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). De hoofdprijs van NFFS is een reis Griekenland voor een bezoek aan Camera Zizanio (een internationale 'meeting' waar films vertoond worden van kinderen en jongeren tot 20 jaar)!

Over Documaken.nl

Documaken.nl biedt alles voor middelbare scholieren om een documentaire te kunnen maken voor hun profielwerkstuk, en helpt docenten op weg die leerlingen de mogelijkheid willen bieden om hun PSW in docu-vorm te doen. Documaken.nl is door vier VO-docenten opgericht samen met Bekijk‘t. Leerlingen vinden er een compleet stappenplan voor het maken van een PWS-documentaire. Het biedt een stappenplan en alles wat leerlingen nodig hebben om zelf een eigen docu te maken (vmbo-t en havo/vwo). Voor de ondersteuning van docenten zijn er ook workshops en er is een docentenhandleiding met handige tips en een beoordelingsmatrix.

Meer info en tips over documentaire maken voor je profielwerkstuk en/of begeleiding bij een PWS-documentaire vind je op de website van Documaken.nl

Naar Documaken.nl
Volg ons op