Documaken.nl: maak een docu als profielwerkstuk

Tickets
Zend de beste docu als PWS en win mooie prijzen!

Hebben jouw leerlingen een profielwerkstuk (PWS) gemaakt in de vorm van een docu van max 10 minuten waar je enorm trots op bent? Stuur deze dan voor 23 maart 2022 in voor het Documaken Filmfestival dat 15 april plaatsvindt in Bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam.

Over Documaken

Steeds meer jongeren gaan creatief aan de slag met hun profielwerkstuk en maken een documentaire. En dat vinden wij heel erg leuk! Documaken.nl is opgericht door filmdocenten van verschillende scholen in Amsterdam en Bekijk‘t; stichting voor cultuureducatie op het vmbo, met als doel om leerlingen te steunen bij het maken en docenten bij het begeleiden.

Documaken Filmfestival

Hebben jouw leerlingen al een profielwerkstuk gemaakt in de vorm van een docu en ben je enorm trots op het eindresultaat? Zend de beste in voor 23 maart 2022 (hier vind je alle info) en misschien wordt deze dan vertoond op het Documaken Filmfestival 15 april in Bioscoop het Ketelhuis in Amsterdam. De winnaar maakt kans op een popcornmachine en een Cinevillepas waarmee je drie maanden gratis naar de bioscoop mag!


Docentenhandleiding

Ben je nog niet zo ver op jouw school? Geen probleem natuurlijk. Op de website Documaken.nl vind je een docentenhandleiding met ook een handleiding voor begeleidingsgesprekken, een planning en een beoordelingsmatrix. Met de lessen in LessonUp van het Netwerk Filmeducatie bekijk en bespreek je met gemak een documentaire met leerlingen.

Stappenplan

Voor leerlingen is er een stappenplan (voor vmbo-t en havo/vwo) met inspirerende voorbeelden van leerlingen en professionele documentairemakers.

Aanbieder

Documaken
Volg ons op