Digital Playground: workshop stop-motion animatie (3D)

Tickets
Maak je eigen stop-motion animatie met rechtopstaande decors en figuren in 3D

Met deze workshop maken leerlingen een eigen 3D-animatiefilm bij een thema zoals 'Global warming' of 'Reis naar de ruimte'.

Bij de workshops van Digital Playground (gevestigd in Rotterdam) wordt vaak met animatie-tafels gewerkt, maar bij Stop-motion animatie (3D) is dat anders. Want hierbij werken leerlingen met kleine 'table top' studio's en iPads. Het gaat niet om werken met een plat vlak, maar in 3D met rechtopstaande decors en figuren.

Samenwerken

Het onderwerp voor de zelfgemaakte animatiefilm wordt bepaald door een kaart die per drietal wordt getrokken, waaronder ‘Global warming’ of ‘Reis naar de ruimte’ (thema's op maat ook mogelijk). In drietallen creëren leerlingen een storyboard, personages en de omgeving. Voor de opnamen en de eindbewerking (toevoegen geluiden, muziek, titels) gebruiken ze de app Stopmotion.

Eindresultaat om terug te kijken

Direct na de workshop bekijken de leerlingen gezamenlijk een aantal resultaten op het grote scherm en wordt een korte nabespreking gehouden. Alle films worden na de workshop geüpload naar de website van Digital Playground om terug te kunnen kijken.

Duur 3 uur I Regionaal I Geschikt voor havo en vwo

Aanbieder

Digital Playground
Volg ons op