Vader gezocht... met varkensneusje

De dertienjarige Jael is dochter van een lesbische moeder en een zaaddonor. Ze worstelt met vragen over haar afkomst.

Jaël wil haar biologische vader graag ontmoeten, maar dan moet ze eerst toestemming van de psychiater hebben. Jaël is dertien jaar en pas op haar zestiende krijgt ze de gegevens van haar donorvader. Maar Jaël kan niet wachten en ze is heel erg bezig met wie ze is en waar ze vandaan kom. Ze voelt een soort leegte. Daarom probeert ze toestemming te krijgen van de psychiater om haar donorvader eerder te ontmoeten. Ze worstelt met de vragen wie haar biologische vader is en of ze op hem lijkt. Dromerige documentaire over de verwachtingen en fantasie van Yaël.

Aan de slag met deze film?

Deze korte documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De documentaire maakt het onderwerp zaaddonor bespreekbaar in de klas vanuit het perspectief van de dertienjarige Yaël, hierdoor is de film uitermate geschikt voor de leerlingen. Hoe ziet haar vader er uit, lijkt ze op hem, wat voor type is het en mag ze hem ontmoeten? Dit zijn enkele vragen waar Yaël mee worstelt.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Annelies Kruk Nederland 2012, 17 min

Thema Coming of age, Familie, Identiteit, LHBTQIA+, Opvoeding
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op