Egg-laying Sea Turtle

Bijzondere beelden van een zeeschildpad die haar eitjes ingraaft. Leerzame natuurdocumentaire over de gevaren aan de kust.

Op een afgelegen tropisch strand in Costa Rica probeert de natuurdocumentaire maker Frederik Thoelen 's nachts eierleggende zeeschildpadden te vinden. En met succes! We ontdekken de gevaren die net uitgekomen jongen moeten trotseren, en zijn getuige van de moeizame weg van de vrouwtjes naar hun nestlocatie.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken met Nederlandse ondertiteling via een gratis account bij het WFFR. Docenten kunnen gratis een account aanvragen via het formulier op hun site. Het Wildlife Film Festival Rotterdam heeft voor groep 6,7 en 8 van het primair onderwijs vier films gratis beschikbaar gesteld en daarbij een bijpassende LessonUp les gemaakt. De films Wake Up & Smell the Flowers, Part of the Pack, Egg-laying sea turtle! en Tiny Wold - Outback zijn onderdeel van deze filmles om leerlingen kennis te laten maken met de schoonheid van de natuur. In deze les zal worden gekeken naar filmfestivals en natuurfilms. Daarnaast worden er vragen gesteld over de dieren uit de verschillende films en tot slot gaan de leerlingen zelf aan de slag met een creatieve verwerkingsopdracht.

Frederik Thoelen België 2022, 9 min

Thema Natuur / dieren, Klimaat
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op