Frame: Een inspiratieboekje over animatie in het onderwijs

Uit de proeftuin in Groningen rolde inspiratieboekje Frame. Frame is bedoeld voor professionals in het onderwijs die kennis willen maken met filmeducatie.

Ontvang Frame

Hoe werk je als leraar met een filmmaker samen aan filmeducatie? Wat is er nodig om filmeducatie te verankeren in het onderwijs? Leraren en filmmakers onderzoeken dit in de Groninger proeftuin van Filmhub Noord. De eerste opbrengsten zijn nu gebundeld in Frame.

Frame is ons inspiratieboekje over Filmeducatie

Frame biedt inzicht in samenwerking en inspiratie voor het creatieve proces. Ook vind je er handige lijsten, bijvoorbeeld over de kenmerken van een goed verhaal en de verschillende vormen van animatie.

De unieke waarde van animatie

In de proeftuin in Groningen lag de focus op animatiefilm. Animatie sluit nauw aan op de belevingswereld van kinderen en hun behoefte om organisch te leren. Een thema kan gemakkelijk worden onderzocht door te lezen, schrijven en te verbeelden. Kinderen mogen gebruik maken van hun fantasie, waardoor (nieuwe) werelden verkend worden, Animatie heeft een unieke beeldtaal die door kinderen snel wordt begrepen. Het werkproces van animatie leent zich goed voor het leren binnen het leslokaal.

Vraag Frame gratis aan

Ja, ik wil Frame ontvangen!

Naar het aanvraagformulier

Proeftuin?

In de proeftuinen in Drenthe, Friesland en Groningen leren een school, aanbieder en steuninstelling met elkaar over de beste toepassing van filmeducatie, door het in de praktijk te brengen. Scholen kunnen zich voor deelname aan een proeftuin aanmelden.

Volg ons op