Bij binnenkomst in de Harmonie kozen de deelnemers voor twee van de zes verschillende deelsessies, verdeeld over twee rondes:
een ronde waarin vakgenoten uit het po, vo of het filmvak samenkwamen;
een ronde waarin de verschillende groepen mixten en waarmee een veelheid aan kennis, ervaringen en invalshoeken vrij kwam.
Met Ana Paunovik konden de deelnemers aan de slag met verschillende filmtechnieken en met haar Film Toolkit, een educatief product dat bestaat uit een kijkposter, een maakposter en opdrachtkaartjes. Maureen Wachtmeester liet de deelnemers ervaren waarom je met je leerlingen film zou willen kijken, bij welke films en met welke vragen.
Bij Jeffrey Deelman gingen de deelnemers het gesprek aan over lastige groepen. Aan de hand van een concrete casus door filmmaker en filmvakdocent Roel Jetze van Assen werd er gezocht naar interventies. Inger Van Til besprak met ervaringsdeskundige leraren en de zaal hoe je leerlingen kunt begeleiden die film als vorm kiezen voor hun dossier, verslag of werkstuk. Hoe begeleid je de leerlingen en beoordeel je het eindresultaat? Jolijn Peters begeleidde de Meedenktank, waarin verschillende deelnemers hun filmeducatie-vraagstuk inbrachten en zo de kennis en ervaringen van de rest benutten.
Met enigszins rode wangen en oren ontmoetten alle deelnemers elkaar weer bij het buffet in de Harmonie, waar nieuwe samenwerkingen ontstonden en plannen en projecten gesmeed werden. De dag eindigde in een filmzaal (natuurlijk), waar Filmkrant journalist Hugo Emmerzael de film Fallen Leaves inleidde.
Foto's door Lucas de Voogd
Foto's van de workshops Filmlab X en Filmlab PO door Ana Paunovik. Een vergelijkbare training die Ana geeft is de training Film Toolkit. Scholen kunnen de training Film Toolkit aanvragen voor hun team >
Foto's door Titus van 't Veer.
Elk jaar is er een Meetup voor het netwerk in Friesland. Zorg dat je er ook bij bent! Je bent als eerste op de hoogte van de datum en het programma als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.
Ontvang de nieuwsbrief van Filmhub Noord