#pestverhaal

Korte documentaire waarin een gepest meisje haar lotgenoten op internet spreekt en hierdoor troost en kracht vindt.

Soms zien we de pestverhalen van lotgenoten op YouTube die Rosalie bekijkt, soms zien we haar reactie op die soms heftige verhalen. De laatste tijd durft Rosalie internet steeds meer te gebruiken om contact te maken met mensen die dezelfde nare ervaringen hebben als zij. Ze skypet zelfs met een paar van hen. Het geeft haar troost en kracht. Omdat de haatberichten ook via Facebook en Instagram haar leven binnendringen, voelde ze zich op een bepaald moment nergens meer veilig. Maar misschien kan de digitale wereld haar ook iets positiefs brengen. De hele film speelt zich binnen de vier muren van haar slaapkamer af. Zal ze zich daar langzaam weer veilig voelen?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina waar je de documentaire gratis kunt bekijken. Met een lengte van slechts zestien minuten is deze documentaire uitermate geschikt om direct in de klas in te zetten om pesten bespreekbaar te maken.

Met het lesmateriaal van Movies that Matter, IDFA en EO gaan leerlingen aan de slag met Mensjesrechten, waarbij ze aan de hand van de documentaire #pestverhaal en Hoe Ky Niels werd alles leren over kinderrechten. De lessen zijn beschikbaar als lesbrief of als les via LessonUp.

  • Alle leeftijden

Eef Hilgers Nederland 2018, 16 min

Thema Pesten, Mediawijsheid, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Lesbrief Mensjesrechten

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op