Terugblik bijeenkomst Filmdocentenpoule | 30 november 2023

Leestijd ca. minuten

Oost

Filmhub Oost

Op donderdag 30 november kwam de Filmdocentenpoule van Filmhub Oost voor de eerste keer samen. Na een warm welkom door theater Gigant in Apeldoorn, maakten de filmdocenten op een creatieve manier met elkaar kennis.

De filmdocenten zijn allemaal vastgelegd op een polaroid foto. Daarna zijn op een prikbord lijntjes gespannen tussen de foto's, passend bij hun eigen vaardigheden en ervaringen. Dit vormt een creatief spinnenweb van de Filmdocentenpoule.

Wicked Arts Assignments
Daarna zijn we aan de slag gegaan met het populaire Wicked Arts Assignments (2020), een boek vol kunstopdrachten die als gewaagd, ongebruikelijk, dwars, grappig, poëtisch, inspirerend, sociaal betrokken of anderszins uitdagend worden omschreven.

De deelnemers hebben een moment uit hun leven omschreven waar ze nooit een foto van hebben gemaakt, terwijl ze dat misschien wel hadden gewild. Op deze wijze ontstond er een leuke uitwisseling over gebeurtenissen uit elkaars leven.

Wist je dat er ook een gratis downloadbaar boek is met allerlei leuke filmopdrachten? Deze heet On The Movie. Hierin staan opdrachten in de stijl van Wicked Arts Assignments, maar dan allemaal over film. Je kunt dat document hier gratis downloaden.

Training Geesje Gerretsen
Geesje Gerretsen van Stroomopwaarts Onderwijs heeft ruim 25 jaar onderwijs ervaring als leerkracht en geeft met haar bedrijf coaching, intervisie, trainingen en opleidingen op maat op het gebied van alle vormen van onderwijs. Voor ons stond de training: “Vriendelijk leidinggeven aan een groep; regels hebben en meebewegen” op de planning.

Tijdens de training werden er veel praktische tips gegeven. Zo zijn er verschillende thema’s besproken zoals:

  1. Jouw rol als leraar (filmdocent)

  2. Regels en routines

  3. Attentiesignalen & verbale inhoud

  4. Positief framen

Er was een fijne balans tussen informatie opnemen en zelf aan de slag gaan. En voor diegene die er niet bij waren, niet getreurd: Geesje zal zeker nog een keer langs komen bij een Filmdocentenpoule bijeenkomst.

Hand-out
Bij elke bijeenkomst van de filmdocenten poule krijgen de deelnemers een hand-out met daarin handige zzp-tips. In de hand-out van deze bijeenkomst staat het uurtarief centraal. Deze hand-out kun je hier downloaden.


Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op