"Reflecteren op film", hoe start je het gesprek met jouw leerlingen?

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Hoe laat je leerlingen bewuster en kritischer kijken naar bewegend beeld? En welke vragen stel je jouw leerlingen dan? In de maand juni helpen we jou op weg! Iedere week in juni publiceren we een tutorial waarin we één van de Vijf Vaardigheden van Filmeducatie toelichten, waardoor jij direct aan de slag kunt met jouw leerlingen. Deze week: Reflecteren op film!

Reflecteren op film, wat betekent dat eigenlijk?

Bij de vaardigheid Reflecteren bepalen de leerlingen wat de film voor hen betekent. Ze vertellen wat ze van de film vinden, vormen een mening en onderbouwen deze met argumenten. Hierdoor ontwikkelen ze een filmsmaak en leren wat ze wel en juist niet aanspreekt in films. Hoe je dat gesprek start met jouw leerlingen? Daar vertellen we je alles over in deze video!

Alle informatie nog eens op een rijtje? Hier download je "REFLECTEREN OP FILM: The Mini-Guide (PO)" waarin je alles nog eens kunt nalezen.

Download 'm hier!

Alle informatie nog eens op een rijtje? Hier download je "REFLECTEREN OP FILM: The Mini-Guide (VO)" waarin je alles nog eens kunt nalezen.

Download 'm hier!

De Vijf Vaardigheden van Filmeducatie

Beleven, Verwoorden, Onderzoeken, Reflecteren en Creëren. Dat zijn de vijf vaardigheden van filmeducatie! Meer weten? Bekijk onderstaande video en lees er alles over in onze blogs.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op