Studio Z: "De leerlijn animatie voor het PO is vanaf september 2022 beschikbaar voor basisscholen in heel Nederland!"

Leestijd ca. 5 minuten

Filmhub Oost

Wat is de leerlijn animatie?
De leerlijn Stap voor Stap Stopmotion van Studio Z is een compleet pakket van lesmaterialen en online lessen waarmee we het voor leerkrachten in het primair onderwijs gemakkelijk maken om zelf met stopmotion aan de slag te gaan met hun leerlingen.

Een school die de leerlijn inkoopt, krijgt van ons een set van 8 metalen Animatie Standaards, waarmee je met de eigen smartphone of tablet en een gratis stopmotion app meteen aan de slag kan met de hele klas. Via online training in onze leeromgeving leren de leerkrachten omgaan met de materialen en de lessen. In de leerlijn zitten 16 online lessen verdeeld over de verschillende bouwen, die aansluiten op de belevingswereld en capaciteiten van de leerlingen.

Daarnaast krijgt de school vier sets van 22 opdrachtkaarten waarmee leerlingen individueel of in kleine groepjes aan de slag kunnen met animatie opdrachten en technieken. Via QR codes op de kaarten bekijken de leerlingen leuke instructiefilmpjes die de technieken toelichten.

Mooie posters voor in het klaslokaal met daarop een overzicht van de basisstappen bij het maken van een animatie, en een gedrukt handboek met toelichting en didactische tips & tricks voor de leerkracht maken het pakket compleet.

Voor wie is de leerlijn animatie?
De leerlijn is voor het Primair Onderwijs, groep 1 t/m 8

Waarom heb je de leerlijn animatie gemaakt?
Stopmotion animatie is super leuk en gemakkelijk te leren, voor leerlingen én voor leerkrachten. We geven al jaren workshops, cursussen en trainingen op dit vlak, en veel leerkrachten willen na onze workshop zelf met stopmotion aan de slag. Omdat ze zien hoe enthousiast hun leerlingen erover zijn. Met deze leerlijn maken we dit gemakkelijk en leuk. We vinden het belangrijk dat leerlingen goed leren communiceren met beeld. Dat is een skill die onontbeerlijk is in hun toekomst. Animatie is daar een perfecte tool voor!

Hoe kunnen leraren de leerlijn animatie gebruiken?
Leerkrachten kunnen klassikaal lessen geven via het digibord, en met de hele klas tegelijk bijvoorbeeld explainer animaties leren maken over relevante thema’s. Of ze kunnen leerlingen in kleine groepjes zelfstandig aan het werk zetten met een tablet/smartphone en een setje opdrachtkaarten. De lessen in hogere bouwen borduren voort op de skills die leerlingen in lagere groepen geleerd hebben. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn, waarbij leerlingen in de hogere groepen vaardig kunnen communiceren met bewegend beeld. Dat komt goed van pas als je een verslag moet maken of een presentatie moet geven!

Waar kunnen ze het vinden?
De leerlijn is al voor een groot deel klaar, deze zomer zetten we op alle i’s een punt. Stap voor Stap Stopmotion is vanaf september 2022 beschikbaar voor basisscholen in heel Nederland. Op dit moment is er op onze website beknopt informatie over te vinden op studioz.nl/leren_maken/leerlijn-animatie-po/

Heb je interesse in de leerlijn voor jouw school? Stuur dan een berichtje naar contact@studioz.nl

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op