Filmtips rondom Mediawijsheid

Leestijd ca. 10 minuten

Maren

Filmhub Midden

In de week van 4 t/m 11 november 2022 is het de Week van de Mediawijsheid. Wil jij met jouw leerlingen aan de slag met Mediawijsheid? Wij tippen je films en gratis kant-en-klare lessen!

Wat is Mediawijsheid?

Media zijn overal. En hun impact op ons dagelijkse leven – wonen, werken, kopen, zorgen, genieten en leren – wordt steeds groter. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die media bieden, is mediawijsheid een belangrijk thema. Je kunt het met leerlingen van alle leeftijden hebben over mediawijsheid. Op deze pagina tippen we je graag films (inclusief kant-en-klaar lesmateriaal) waarmee jij direct met jouw leerlingen aan de slag kunt om ze mediawijzer te maken!

Must-see voor vo bovenbouw

Sex Ding

Simone van Dusseldorp (2017) - 39 minuten

  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
Naar de film

Wat is de Week van de Mediawijsheid?

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) is een themaweek georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid. In 2022 is het thema 'Like en cancel', watg gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komen we met interessante inzichten en goede voorbeelden en bieden we handvatten om het samen sociaal online te houden.

Meer over de Week van de Mediawijsheid
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op