Pony Place

De jonge Emma mag haar iPad niet meenemen op vakantie, wat betekend dat ze niet voor haar digitale paardenmanege kan zorgen. Ze laat haar iPad achter bij opa en oma, die in de digitale wereld van hun kleindochter duiken.

De jonge Emma zit bij haar opa en oma in de tuin. Oma is aan het werk in haar moestuintje en kijkt geërgerd als Emma tegen haar tablet praat. Emma speelt Pony Place, een virtuele manege, waarbij je moet zorgen voor pony’s en zo spaart voor nog meer pony’s. De kleuter is dolblij als ze een nieuwe pony heeft gekregen, want daar had ze hard voor gespaard. Dan blijkt dat ze van haar ouders haar tablet niet mee mag nemen op zeilvakantie, dus vlak voor vertrek vraagt ze oma Koba of zij alsjeblieft voor haar pony’s wil zorgen, want anders gaan ze dood. En zeg maar eens nee tegen zo’n schattige kleindochter! Aanvankelijk houdt alleen Koba zich met de game bezig, maar dan bemoeit opa zich ook met het wel en wee van de veestapel van Emma.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Pony Place en (Otto) zijn onderdeel van het programma 'Reis door de film' van Eye Educatie. Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden. De korte films in dit programma zijn zeer divers en bestaan uit zowel animaties als live-action. Samen met een museumdocent onderzoeken leerlingen met actieve opdrachten en kijkvragen de getoonde films. De leerlingen ontdekken spelenderwijs dat er meer te zien is in film dan je zou denken. Hoe filmmakers je meenemen in de meest wonderlijke werelden, door het gebruik van camera, special effects, muziek, licht en geluid.

  • Grof taalgebruik
  • Alle leeftijden

Joost Reijmers Nederland 2013, 10 min

Thema Familie, Gezondheid / ziekte, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op