EMMY-winnende regisseur Elisabeth Hesemans is eerste gast webinar Filmhub Oost

Leestijd ca. 2 minuten

Meld je aan

Filmhub Oost

Filmhub Oost organiseert op maandag 13 maart, maandag 27 maart en woensdag 29 maart een reeks webinars over hoe filmeducatie kan worden toegepast binnen het thema Burgerschap op scholen. Filmhub Oost is aanjager van film- en beeldeducatie.

Tijdens deze online seminars, die met name bedoeld zijn voor leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, zullen diverse gasten spreken over hoe film kan aansluiten bij dit vak en hoe leraren hiermee jongeren gemotiveerd krijgen om zich te verdiepen in de verschillende onderwerpen. Film- en beeldeducatie lenen zich namelijk perfect om lesstof te behandelen, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar en inzichtelijk te maken en sluiten het best aan op de belevingswereld van jongeren.

Onder de gasten, die de komende maanden bekend gemaakt zullen worden, is o.a. Elisabeth Hesemans, regisseur van de kleuterdramaserie Kabam! (KRO-NCRV). In de serie staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

De serie Kabam! werd vannacht in New York uitgeroepen tot beste live-action kinderserie bij de International EMMY Awards 2022. Elisabeth Hesemans nam, samen met collega’s, de prijs live in ontvangst. 

Geïnteresseerden voor het webinar kunnen zich aanmelden via de link.
De webinars zijn gratis, online toegankelijk.

Lesmateriaal: Aan de slag met Kabam!

We hebben lesmateriaal voor bij de serie Kabam! ontwikkeld samen met Taartrovers. Alle LessonUps vind je hier.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op