Lesmateriaal: Aan de slag met Kabam!

Leestijd ca. 5 minuten

Oost

Filmhub Oost

In de veelgeprezen jeugddramaserie Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. Door de serie leren kinderen hun rijke fantasie in te zetten om bepaalde angsten de baas te worden. De serie won vorig jaar de Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Fictie Serie tijdens het Cinekid Festival en won vannacht een EMMY-award voor beste live-action kinderserie bij de International EMMY Awards 2022. Psychologen die werken met kinderangsten maken veelvuldig gebruik van de afleveringen. Er is door de Theatermakerij en de Taartrovers een speciaal Kabam! lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen, met steun van Filmhub Oost.

Het lesmateriaal bestaat uit tien aparte afleveringen met verschillende thema’s, zoals angst, fantasie en kracht. Nadat de leerlingen de video hebben gezien, kunnen ze zelf aan de slag om de stof eigen te maken. Het doel is om de leerlingen op een speelse en vrije manier onderzoek te laten doen en dit vervolgens open in de groep te bespreken. Foute antwoorden zijn er niet. Daarnaast kunnen de kinderen zelf praktische opdrachtjes doen en hierbij worden verschillende zintuigen gebruikt. Zo kunnen de kinderen zich goed verbinden met wat ze beleefden in de film.

Kabam! is geproduceerd door IJswater Films in coproductie met KRO-NCRV. De regie is in handen van Elisabeth Hesemans en het scenario is geschreven door Floor Paul en Lilian Sijbesma. 

Klik hier voor het lesmateriaal.

Elisabeth Hesemans te gast bij webinar Burgerschap & Film

Regisseur van Kabam, Elisabeth Hesemans, zal te gast zijn bij het webinar Burgerschap & Film voor primair onderwijs in maart 2023. Aanmelden voor dit evenement kan via deze link.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op