The Eagle Huntress

Een indrukwekkende documentaire over een meisje in Mongolië dat de eerste vrouwelijke adelaarsjager van de regio wil worden.

De dertienjarige Aisholpan woont met haar nomadenfamilie in de bergen in Mongolië. Al generaties lang jagen de mannelijke leden van de familie met adelaars. Aisholpan helpt haar vader al van jongs af aan en wil nu zelf, met steun van haar familie, een van de eerste vrouwelijke adelaarsjagers worden.

Het indrukwekkende verhaal van Aisholpan speelt zich af tegen het decor van prachtige berglandschappen in Azië. Zo ontvouwt zich een documentaire vol mooie beelden over een bijzonder meisje, haar familie en de nomadencultuur.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De documentaire kan een startpunt vormen voor een klassengesprek over onderwerpen als talenten en gendergelijkheid. Bovendien kan de film gebruikt worden om leerlingen een indruk te geven van het leven als nomade in een andere cultuur en hier het gesprek over aan te gaan.

  • Alle leeftijden

Otto Bell Verenigde Staten, Mongolië, Verenigd Koninkrijk 2016, 87 min

Thema Azië, Feminisme, Natuur / dieren
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op