Film Wijze Waaiers voor po en vo boordevol inspirerende filmopdrachten!

Leestijd ca. 2 minuten

Filmhub Oost

Speciaal voor leraren in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs hebben we prachtige Film Wijze Waaiers ontwikkeld met leuke eenvoudige filmopdrachten voor leerlingen. De opdrachten zijn laagdrempelig en makkelijk in te zetten in alle lessen. Vraag 'm gratis aan via info@filmhuboost.nl.

Film Wijze Waaier

Veel leraren hebben de Film Wijze Waaier inmiddels ontvangen. Een aantal reacties: "Het uitbeelden van de onzichtbare acteur vind ik een erg leuke opdracht. Kinderen worden uitgedaagd om andere kwaliteiten in te zetten." "Ik ben invalleerkracht dus voor mij is het van belang dat een opdracht gemakkelijk uit te voeren is. De waaier kan ik perfect inzetten als ik een gaatje in mijn lesplanning heb."

Voorbeeld: Het acteer-je-tegenspeler-spel biedt verdieping bij de begrippen protagonist en antagonist. De opdracht sluit aan bij de vaardigheden Beleven, Verwoorden en Creëren uit de doorlopende leerlijn film.

Het acteer-je-tegenspeler-spel (po)

Voor wie: groep 5 en 6
Benodigdheden: pen en papier

Bekijk met de klas de korte animatiefilm Otto. Een onzichtbaar jongetje speelt hierin de hoofdrol.

In de film weet je hoe Otto zich voelt door de manier waarop de andere personages op hem reageren. Na het bekijken van de film, speel je met de klas het ‘acteer-je-tegenspeler-spel’.

1) Schrijf 10 emoties op losse kaartjes.

Bijvoorbeeld: boos, blij, ongeduldig, slaperig, zenuwachtig, verdrietig en/of bang. Dit zijn de emoties van een onzichtbare tegenspeler. Je kunt de kaartjes zelf maken of de leerlingen dit laten doen.

2) Laat leerlingen omstebeurt een kaartje trekken.

Staat er ‘slaperig’ op het kaartje? Dan speelt de leerling bijvoorbeeld dat hij/zij een onzichtbaar iemand wakker maakt.

3) De klas moet raden hoe de onzichtbare acteur zich voelt.

Je kunt het spel klassikaal spelen of in groepjes.

Aanvragen

Wil jij ook gebruik maken van de Film Wijze Waaier? Stuur je contactgegevens naar info@filmhuboost.nl - dan sturen we je er gratis eentje toe!

Heb je al een Film Wijze Waaier ontvangen, en wil je feedback geven?

Klik hier

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op