Filmeducatie in Midden-Nederland: Kennis & Inspiratiebijeenkomst 2024 | Utrecht

Meld je aan!
Op deze dag vertellen we je graag alles wat over wat we dit schooljaar geleerd hebben over filmeducatie in het so, po en vo.
Datum
Locatie Bibliotheek Neude, Utrecht
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Cultuuraanbieders Filmdocenten Filmmakers Leraren Lerarenopleiders Netwerkleden Vertoners ZZP'ers

Op deze dag vertellen we je graag alles wat over wat we dit schooljaar geleerd hebben over filmeducatie in het so, po en vo. Ook dit schooljaar zijn er weer veel scholen in Midden-Nederland samen met de Filmhub, bemiddelaars, aanbieders, bibliotheken, filmdocenten of filmtheaters aan de slag gegaan. Op deze middag wisselen we ervaringen, bevindingen en geleerde lessen uit.

Filmeducatie verrijkt het onderwijs in provincies Utrecht en Flevoland! Op po, vo en so scholen, van Amersfoort tot Zeewolde, vinden dit jaar fantastische filmeducatieve projecten plaats.

Op woensdagmiddag 24 april delen leraren, aanbieders en bemiddelaars hun ervaringen van het afgelopen jaar. Zij bespreken inspirerende voorbeelden en vertellen over de lessen die ze hebben geleerd. Een middag om te ontmoeten, bij te praten en inspiratie op te doen, voor iedereen die bezig is met filmeducatie in het funderend onderwijs (of dat wil zijn)! Na afloop borrelen we natuurlijk graag met je na. De middag vindt plaats in de prachtige Bibliotheek Neude, in Utrecht.

Programma
15.30
Inloop met koffie

16.00
Programma met onder andere

  • Hoe kun je in het primair onderwijs taalbevordering en leesplezier koppelen aan filmeducatie? En kan dit ook in combinatie met Bijbelonderwijs?

  • Wat doen filmvertoners uit Midden-Nederland aan filmeducatie? En hoe kunnen kleine filmtheaters ook educatieprogramma's aanbieden?

  • Hoe combineer je film maken en kijken in het voortgezet onderwijs met o.a. taal, kunst en burgerschap?

17.30

Borrel in het café van Bibliotheek Neude

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands FilmfondsProvincie UtrechtProvincie FlevolandGemeente UtrechtGemeente Amersfoort en Gemeente Zeist.

Meer informatie over het programma volgt!

Meld je hier aan!

Filmhub Midden is een samenwerking van

Hub midden
De Lieve Vrouw

Hub midden
Kunst Centraal

Hub midden
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Hub midden
FleCk

https://www.cultuureducatieflevoland.nl/

Hub midden
Collage Almere

collage-almere.nl

Hub midden
Nederlands Film Festival

Hub midden
Hoogt on Tour

Deel evenement op
Volg ons op