Clip & Klaar: animatie-workshop voor kleuters

Meer info
Maak een animatiefilmpje met abstracte vormen

Met de animatieworkshop Clip & Klaar maken kleuters een animatiefilmpje met abstracte vormen. Niet het verhaal, maar beweging, vormen, patronen en kleuren staan centraal.

Clip & Klaar is een workshop speciaal voor kleuters waarbij ze een echte animatiefilm maken. Hoe dat werkt? Animatiefilms worden beeld voor beeld gemaakt. Die beelden verschillen telkens een klein beetje. Als de beelden achter elkaar worden opgenomen en afgespeeld lijkt het net alsof ze bewegen. Denk maar aan een flipboekje: als je duim erlangs flipt, lijkt de tekening te bewegen.

Samen met animatoren

Bij deze workshop gaat het om een animatiefilm maken met foto’s waarmee je figuren kunt laten ontstaan, bewegen en veranderen. De kleuters worden begeleid door een creatieve professionele workshopdocent. Samen werken ze op een groot vlak aan één gezamenlijk verhaal waarbij beweging, vormen, patronen en kleuren centraal staan.

Uniek videokunstwerk

Bij het maken van het animatiefilmpje worden abstracte vormen gebruikt die door Utrechtse kunstenaar Merijn Hos zijn ontworpen. In dit project worden de kleuters zelf ook kunstenaars, want ze gebruiken de abstracte vormen om een nieuw en uniek videokunstwerk te maken: een echte kunst-clip. Het resultaat is meteen te bekijken.

Deze workshop kan aan een thema worden gekoppeld.

Aanbieder

Cinekid

Bekijk het filmpje van Filmhub Midden die het Kids College in Wilnis bezocht tijdens een workshop Clip & Klaar

Geef je klas op voor Clip & Klaar

Ga naar website Kunst Centraal
Volg ons op