Terugblik: Kennis- en Inspiratiebijeenkomst (24 april 2024)

Leestijd ca. 10 minuten

Maren

Filmhub Midden

Op woensdag 24 april 2024 kwamen we bijeen in Bibliotheek Neude om ervaringen, bevindingen en ideeën uit te wisselen over filmeducatie in Midden-Nederland. Het was een gezellige bijeenkomst, waar bemiddelaars, aanbieders, bibliotheken, filmdocenten, filmtheaters en leraren met elkaar in gesprek gingen. Foto's zijn gemaakt door Erik Carrière (Art of Media). De Clipjesfabriek was aanwezig om een video te maken. Gedurende de hele dag was illustrator Maaike Hartjes aanwezig om de dag op creatieve wijze in beeld te brengen. We blikken graag even met je terug!

Na een kop koffie, namen Jurjen en Lukas (of Lukas en Jurjen) de aanwezigen in vogelvlucht mee in de activiteiten van Filmhub Midden van afgelopen schooljaar. Lukas ging vervolgens dieper in op een aantal projecten in het primair onderwijs. Zo ging hij in gesprek met Lenneke van RKBS De Stek over de "Boekenbabbel" en sprak hij met Hinke (Kunst Centraal), Irene (filmdocent) en Tobias (filmdocent) over het project "De Klank van Anansi".

Vervolgens doken we in de wereld van de filmvertoner. We keken een aantal inspirerende videos over hoe je filmeducatie binnen het filmtheater toe kunt passen, en Lukas ging in gesprek met Nick (Leiden International Film Festival) en Marije (De Lieve Vrouw) over het Scholieren Film Festival.

Daarna ging Jurjen in gesprek met twee leraren uit het voortgezet onderwijs over de rol van film in hun lessen. Rosa van het Limus College vertelde over hoe zij haar leerlingen zich in het Spaans laat introduceren in een korte voorstelvideo. Jip van het Amadeus Lyceum ging in op de mogelijkheden die documentaire biedt voor het onderwijs. We keken een korte documentaire die gemaakt is door haar leerlingen en bespraken de meerwaarde ervan voor de lessen van Jip.

Na afloop van het zaalprogramma, was er gelegenheid voor een borrel in Café Noda waar nog lang nagekletst is en waar waardevolle nieuwe contacten zijn gelegd.

De hele middag is vastgelegd in een aantal prachtige illustraties gemaakt door filmmaakster en illustrator Maaike Hartjes. Zij heeft de hele middag aantekeningen gemaakt en uitgewerkt tot een beeldend verslag van onze inspiratiebijeenkomst. De illustraties vind je in het document hiernaast.

Meer weten over één van de projecten?

Neem contact met ons op!

Weten wanneer onze volgende Kennis- & Inspiratiebijeenkomst is?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op