Proeftuin: Pixelatie | po, Montessori Griffensteyn (Zeist)

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Kan Kunstenhuis Idea in samenwerking met Filmhub Midden een filmeducatief project voor groep 7 en 8 opnemen in hun programma?

Kunstenhuis Idea had de wens een maakworkshop filmeducatie voor groep 7 en 8 toe te voegen aan hun cultuureducatieve programma "KunstLokaal". Hun ambitie was hierin om een langdurige samenwerking aan te gaan met een gastdocent uit regio Zeist. Filmhub Midden heeft dit jaar een filmdocentenpoule samengesteld en heeft de Zeister filmmaker en -docent Quita Felix aan dit project gekoppeld. Quita heeft, onder begeleiding van Filmhub Midden en Kunstenhuis Idea, een uitdagende pixelatieworkshop ontwikkeld waarin ze haar eigen werk als animator gebruikt.

Pixelatie is een animatievorm waarin je het eigen lichaam en de directe omgeving animeert. Met deze aimatietechniek kun je jezelf laten vliegen, door muren heen laten lopen of van persoon veranderen.

Twee groepen 6/7/8 van de Montesorrischool Griffensteyn in Zeist mochten dit schooljaar de workshop testen. De leraren hebben feedback gegeven en er zijn verbeteringen doorgevoerd. Volgend schooljaar zullen 10 klassen in Zeist deelnemen aan de pixelatieworkshops via Kunstenhuis Idea, onder begeleiding Quita Felix!

Best practice

Het succes in deze proeftuin ligt in de rolverdeling op basis van expertise van de verschillende partijen. Kunstenhuis Idea heeft grote algemene kennis over kunst en cultuureducatie, weet hoe projecten organisatorisch en inhoudelijk in elkaar moeten steken en onderhoudt goed contact met scholen in Zeist en omgeving. Filmhub Midden brengt de benodigde kennis over filmeducatie, betrekt een geschikte filmdocent bij het project en begeleidt diegene om onderwijsvaardig te worden. Filmmaker Quita Felix weet als professioneel animator als geen ander hoe de animatietechniek in elkaar steekt, staat hiermee boven de stof en draagt op die manier het nog missende puzzelstukje bij.

Partners en achtergrondinformatie
Deze proeftuin was een samenwerking tussen Montessori Griffensteyn, Kunstenhuis Idea, Quita Felix en Filmhub Midden. Wil je meer weten over deze Proeftuin? Neem contact op met Lukas. Wil je meer weten over onze andere Proeftuinen? Bekijk ze hier.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op