Partner in Beeld: Kunst Centraal

Leestijd ca. 10 minuten

Maren

Filmhub Midden

Filmhub Midden is trots om samen te mogen werken met ijzersterke kernpartners. Deze stellen we dan ook vol trots aan jullie voor! Met vandaag in de spotlight: Kunst Centraal

Kunst Centraal is de provinciale organisatie in Utrecht op het gebied van kunst- en cultuureducatie in het primair- en voortgezet onderwijs. In samenwerking met een groot aantal culturele partijen in Utrecht, versterkt Kunst Centraal de creatieve kracht van leraren en leerlingen in de provincie Utrecht.

Waarvoor kunnen leraren bij jullie terecht?

Voor het primair onderwijs realiseren we drie structurele, meerjarige programma’s. Via het Kunstmenu ervaren leerlingen professionele kunst. Via het Cultuurprogramma maken zij kennis met hun lokale culturele omgeving. Cultuureducatie met Kwaliteit geeft scholen de kans cultuureducatie te verbinden aan de ontwikkeling van hun curriculum.

Voor kunstvakdocenten en cultuurcoördinatoren in het voortgezet onderwijs organiseren we trainingen, inspirerende workshops en themabijeenkomsten. We zetten netwerken op waarin kennis wordt gedeeld en succesvolle projecten worden uitgewisseld. Voor leerlingen ontwikkelen we bijvoorbeeld Klasse-Labs waarbij we uitgaan van hun interesses en wat zij willen onderzoeken op het gebied van kunst en cultuur. Scholen kunnen ook bij ons terecht als ze een specifieke vraag hebben. Alle scholen ontvangen onze Jaarkalender waar de activiteiten op te vinden zijn.

Welke film moet iedere leerling wat jullie betreft gezien hebben?

‘Kop Op’, een korte animatiefilm van Job, Joris en Marieke. Deze film laat je in een paar minuten op absurde en komische wijze zien wat we kunnen leren als we ons (letterlijk) verplaatsen in een ander. Deze film is geschikt voor iedereen vanaf een jaar of 8.

Wat kunnen we aankomend jaar van jullie verwachten?

Komend jaar hopen wij onze reguliere activiteiten voor het primair onderwijs weer op te kunnen pakken. Daarnaast willen wij Creatief Digitaal, ons online alternatief voor het Kunstmenu en Cultuurprogramma, verder door ontwikkelen. Wij starten volgend schooljaar met een nieuwe periode Cultuureducatie met Kwaliteit.

Voor het voortgezet onderwijs ontwikkelen we weer een uitgebreid en gevarieerd activiteitenprogramma. Centraal thema is, op verzoek van de scholen, Kunst en Technologie. Er is ook weer aandacht voor filmeducatie. We denken aan een teamtraining Film maken. Geschikt voor het docententeam van een school.

Meer weten van Kunst Centraal?

Neem een kijkje op hun website!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op