Partner in Beeld: FleCk

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Filmhub Midden is trots om samen te mogen werken met ijzersterke kernpartners. Deze stellen we dan ook vol trots aan jullie voor! Met vandaag in de spotlight: FleCk.

Waar kunnen leraren voor terecht bij FleCk?

"Of je nu op een basisschool werkt of in het voortgezet onderwijs, goed cultuuronderwijs begint met bepalen wat je ermee wilt bereiken bij je leerlingen. Wij helpen jou om dit te formuleren om hier een goede basis voor je cultuuronderwijs van te maken en om dit te vertalen naar concrete lessen."

"Voor het primair onderwijs hebben we een breed pakket van scholing, netwerken, inspiratie en advies. Voor het voortgezet onderwijs hebben wij een co-creatietraject waarmee scholen en culturele partners samen innovatieve vormen van cultuureducatie ontwikkelen. Zo helpen wij je samen met onze lokale partners om vorm en inhoud te geven aan je cultuureducatieve ambities."

Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van partner zijn van de Hub?

"We merken dat er veel vraag is naar media- en filmeducatie binnen de Flevolandse scholen. Er is nog een prille culturele infrastructuur hiervoor in Flevoland. We willen met de hub samenwerken aan nieuwe kansen en mogelijkheden om filmeducatie een waardevolle plek te geven in het cultuuronderwijs van Flevoland."

Welke film moet iedere leerling wat jullie betreft gezien hebben?

"Dat is maar net aan wie je het vraagt binnen FleCk! Voor het primair onderwijs vinden wij FleCkers echt een must: My Neighbour Totoro en Harry Potter. Voor het voortgezet onderwijs kunnen we niet kiezen tussen The Shawshank Redemption en The Breakfast Club, dus.. beiden!

The Shawshank Redemption

Frank Darabont (1994) - 142 minuten

vo/mbo | criminaliteit, vriendschap, boekverfilming

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
Naar de film
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op