Partner in Beeld: Collage

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Filmhub Midden is trots om samen te mogen werken met ijzersterke kernpartners. Deze stellen we dan ook vol trots aan jullie voor! Met vandaag in de spotlight: Collage.

Collage Almere is een onafhankelijke organisatie die in opdracht van de gemeente en met steun van alle schoolbesturen in Almere, uitvoering geeft aan het kunst- en cultuuronderwijs in Almere. Het gemeenschappelijke doel is zorgen voor kwalitatief goed aanbod voor de scholen, deskundigheidsbevordering van leerkrachten en het op schoolniveau inrichten van doorlopende leerlijnen. We zijn trots dat ze partner zijn van Filmhub Midden en stellen ze dan ook graag aan je voor!

Waarvoor kunnen leraren bij Collage terecht?

"Collage bereikt alle PO, SO, SBO, VSO en VO scholen in Almere. Naast cultuuraanbod en inspiratie, bieden we leerkrachten en docenten volop cultuurideeën die meegenomen kunnen worden de klas in."

Waarom zijn jullie partner van Filmhub Midden?

"De kracht van film is groot. Nieuwe werelden openen zich op een magische manier en nemen ons mee: het bewegend beeld, de verhaallijnen, kijken vanuit verschillende camerastandpunten, verrassende geluidseffecten en intrigerende personages ... dit alles raakt onze verbeelding.
Collage Almere, centrum voor cultuuronderwijs, omarmt de samenwerking met Filmhub Midden. We zijn enthousiast over de mogelijkheden van filmeducatie. De rijke wereld van film is een geweldige uitdrukkingsvorm die heel goed te gebruiken is in het onderwijs. Jongeren leren om bewust te kijken naar film en er betekenis aan te geven is een prachtige uitdaging."

Waar zijn jullie trots op op het gebied van filmeducatie?

"Als partner van de Hub zijn we enorm trots om in samenwerking twee lerarentrainingen te kunnen aanbieden voor het onderwijs in Almere. Daar kunnen leraren hun filmlessen nog beter vormgeven.

Verder heeft Collage twee filmkoffers beschikbaar voor uitleen. In de filmkoffer zit een videocamera, microfoon, gebruiksaanwijzing, klapbord en greenscreen en hiermee hopen we het voor leraren makkelijker te maken om zelf aan de slag te gaan met film maken. Naast filmkoffers bieden we per schooljaar ook Collagevoorstellingen aan, waar ook altijd filmvoorstellingen in meegenomen worden. Leerlingen kunnen voor gereduceerd tarief met de klas naar een filmvoorstelling in één van de Almeerse theaters. Zodra het weer mogelijk is om met de klas naar een voorstelling te gaan, bieden we dit de scholen graag weer aan!"

Meer informatie over Collage?

Bekijk hun website!
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op